2. helmikuuta 2014

Tuunailuja

Minun on jo varmaan vuosi pitänyt saada lapsille aikaisiksi omatekemät yövalot ja nyt vihdoin sain ne aikaiseksi..väkersin pojalle "lampunvarjostimia" 14 kpl koko illan (yö myöhään)! Kello taisi olla 01:00 kun painelin pehkuihin...mieskin tuli katsomaan mitä ihmettä värkkäsin!

Vihdoin yövalo on valmis. Poika nukkuu yksin alakerrassa ja siksi on kivaa että hänellä huoneessa pienet valot. Yövalo valaiseet huonetta mutta ei niin että häiritsisi unta.


Työvälineiksi tarvitset kertakäyttömukeja (valitsin itse kirkkaita koska niistä valo loistaa paremmin kun pahvimukeista). Pienen puukon tai poran valoreikää varten ja liimaa kankaiden kiinnittämistä varten. Teippiä en tarvinnut ollenkaan koska valot pysyvät hyvin puukolla tehdyissä viilloissa. 

Kankaat hankin Eurokankaasta. Eurokankaassa on laajavalikoima ja väreiksi halusin valkoisen, maitokahvin palloineen sekä hailakan mintunvihreän. Kiva kun kankaita voi ostaa 10cm paloissa ja itse ostin näitä paloja 20cm paloina. Kankaat olivat leveitä joten jokaisesta kankaasta riitti 5 varjostimeen. 20Cm kangasta maksoi n. 1,70€. Valkoinen kangas on omaa vanhaa lakanaa.

Kirkkaita mukeja ostin Prismasta. 50 kpl alle 3€. Mukeja yhteen yövaloon laitoin 14 kpl.

Kankaan leikkasin mukin mittojen mukaan. Ensimmäistä mallia ei kannata liimata mukiin vaan sitä kannattaa käyttää kaavana muihin kankaisiin.

Kääri muki kankaaseen ja liimaa kankaan päät yhteen! Älä laita ollenkaan liimaa mukiin paitsi kun taittelet ylimääräiset kankaat mukin alle tai päälle.

Tytölle löysin suloisia kankaita myös (eurokankaasta). Kankaat olivat tulleet tällä viikolla. Meillä lapset pitävät kovasti pupuista ja en voinut vastustaa tätä tyttö-pupu kangasta. Otin kaveriksi raikasta raitakangasta ja kotoa löytyi puhtaanvalkoista lakanaa.

 
Kunhan tyttö hylkää Newbie unipupurievun niin ostan hänelle mailegin pupun unikaveriksi. Pojalle hankittiin aikoinaan Pentikin keskikokoinen pupu mikä onkin ollu mainio unikaveri ja on edelleenkin mutta on muuttunut pesussa valkoisesta tunkkaisen väriseksi.

Tytön varjostimiin liimasin valkoista ja roosanväristä pitsinauhaa..Nauhat ostin Sisustuskauppa Nostalgiasta. Nostalgia on täynnä kauniita tavaroita mutta minun makuuni hieman suolaisen hintaisia. Tytön 14 varjoa on valmiina ja odottavat vain lamppuja mutta ei taida olla enää missään jouluvaloja myytävänä..pitää jostain koittaa metsästää. Valoiksi kannattaa valita led-valot koska ne eivät kuumene samalailla kuin tavalliset jouluvalot. 
Ihanaa viikon alkua kaikille! Minulla starttaa TALVILOMA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti