10. helmikuuta 2014

Titanic näyttely

Tallinnan reissulla halusimme ehdottomasti nähdä Titanic näyttelyn mikä on Euroopassa ainoastaan Tallinnassa. Saimme inspiraation koska tätini oli käynyt siellä miehensä kanssa. Kun saavuimme satamaan menimme heti ensimmäiseksi katsomaan näyttelyä lentosatamaan (n. 1,5 km) leivaterminaalilta. 


Saimme tälläiset ihanat liput kun maksoimme sisään. Käsitin että liput ovat oikeasti olleet tälläiset. Ennen kuin astuimme "Titanicin laivaan" portilla virolainen opas selitti inoissaan paljonko eri luokan liput maksoivat. Minua järkytti suureti lippujen hinnat. 3 luokan lipusta sais pulittaa nykypäivän euroina reilu 3000€, 2 luokan lipuista reilu 7000€  ja 1 luokka olikin todellakin erittäin tyyristä niin kuin arvata saattaa. 1 luokan lippu sisälsi makuuhuoneen, olohuoneen, omat kylpytilat, palvelijan, oman kannen ym. ylellisyyksiä ja hinta oli 80 000€. Aikamoisia hintoja lipuista maksettiin. Varmasti moni ns. köyhä kiitti onneaan ettei ollut vara nousta tuohon niin kutsuttuun uppoamattomaan laivaan.

Lipun toiselle puolelle oli kivasti kerrottu oikean matkustajan tietoja. Minä olin lipun mukaan matkustaja: MRS William Rowe HOcking (Eliza Neads), 54-vuotias 2 luokan matkustaja. Näyttelyn lopulla seinällä oli jokaisen luokan matkustajien nimet että oliko selvinnyt vai meneyhtynyt. Tämä rouva oli pelastunut.

                    
Mieheni lipussa oli 20 vuotias ruotsalainen mies joka matkusti 3 luokan hytissä. Yllättäin tällä miehellä ei ollut mitään mahdollisuusksia selvitä.Vaikka esittelyyn ei oltu rakennettu mitään oikeaa laivaa niin silti sinne oli tehty mahtavasti laivan käytäviä ja hyttejä. Tässä ihanat ovet sisälle.
Laivan käytäviä..
Laivan kapteeni Edwand J. Smith. Tarina kertoo että kapteeni oli erittäin miellyttävä ja tykätty henkilö ja monet halusivat jo senkin takia hänen laivaansa.
Laivassa oli pelastusveneitä mutta laskujen mukaan sinne mahtui laivan miehistön verraan ja jos koko miehistö olisi päässyt pelastusveneisiin niin kukaan matkustajista ei olisi niihin mahtunut.
Laivan portaikko oli täysin kopio Titanic laivasta. Pitihän sinne itsekkin päästä ihastelemaan mahtavaa kattolappua.
Ihania wanhoja astioita.
Englantilainen allas (kelpaisi minullekkin). Ei varmaan paljon maksaisi jos tuollaisen itselleen huutaisi.
Erittäin kaunis penkin jalka.
Huilu jolla ilmeisesti joku miehistön jäsenistä soitteli rentouttavaa musiikkia.
Romanttisen laulun nuotit.

Titanic esittely oli mielenkiintoinen koska siellä pääse näkemään paljon merestä nostettuja tavaroita. Odotimme esittelystä vähän enemmän mutta suosittelen kuitenkin käymään esittelyssä jos Tallinnassa piipahtaa..Titanic näyttelyä voit käydä katsomassa 31.3 asti. Liput 14€/kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti