6. helmikuuta 2014

Wanha Tallinna

Talvilomaviikko lopuillaan. Mitä onko huomenna jo perjantai?! Miten ihmeessä viikko hurahtaa niin nopeasti. Onneksi kuitenkin ehdittiin viettää miehen kanssa ihana matka Tallinnan wanhassa kaupungissa.
   Wanha kaupunki on erittäin kaunis ja viehättävä paikka kesäisin mutta myös näin talvisinkin. Olen käynyt siellä molempina vuodenaikoina mutta kesällä tietysti saa paikasta paljon enemmän irti. On sääli kun suomalaiset hakevat tallinnasta viinat käymättä ollenkaan muuten maissa tai saati tuolla viehättävässä wanhan kaupungin osassa!


Saavuille Tallinnaan 14:00 aikoihin ja kävelimme siitä lentosatamaan katsomaan Titanicista kertovaa näyttelyä (siitä vähän myöhemmin). Näyttelystä ajelimme taxilla wanhaan kaupunkiin hoteliin ST. Olav. Ihanan rauhallisella kadulla wanhan roosan värinen rakennus (harmi ettei tullut otettua kuvaa hotellista). Googlettamalla hotellista löytyy enemmän tietoa ja kuvia.

Tultuamme hotelliin otimme pienet iltapäivänokoset ja lähdimme etsimään Ribe nimistä ravintolaa joka sijaitsi ihan raatihuoneentorin laidalla ja myös ihan lähellä hotellia. Ystäväni suositteli meille paikkaa ja olemmekin siitä todella kiitollisia koska paikka oli hienoja ja ruoka ehkä parasta mitä olen koskaan ravintolassa syönyt! Emme ole koskaan käyneet niin hienossa ravintolassa. Aluksi oli hieman vaivaantunut tunnelma koska paikka oli todella pieni ja hienostunut. Kynttilät sytytetään asiakkaiden tullessa pöytään, kysytään halutaanko että valoja himmennetään, selitetään tarkkaan mitä lautasella on yms..ja lopuksi tietenkin puetaan takit ylle. Monille tämä voi olla normi ravintolassa käyntiä mutta meille tämä oli arjen keskellä pala luxusta. Tulimme hakemaankin tältä reissulta rentoutumista sekä hyvää ruokaa.Hotelliin päästyämme huoneeseemme ei tullut ollenkaan isoja valoja, vain pöytälamppuihin..kerroimme siitä respaan ennen kuin lähdimme syömään. Sanoin miehelleni että sen kerran kun hotellissa olemmet niin haluan kuuman höyrysuihkun kera valojen!! Respassa ollut nainen (vähän nyreä) lupasi korjata asian sillä aikaa. Tultuamme syömästä menimme huoneeseen ja valot olivat korjaamatta. Menin ystävällisesti kertomaan ettei valoja tullut vieläkään korjattu nainen tuumasi että olit jo kertonut tuon aikaisemmin. WHAT!?  Ilmaisin hänelle hymyilen että poitti oli siitä ettei valoja ollut korjattu ja halusin päästä suihkuun valojen kanssa! Nainen lupasi soittaa "huoltomiehelle" että hän tulisi katsomaan valoja.Itse mietiskelin että kello on nyt 22.00 ja jotain päälle eli jos täällä remppaukot viittii tulla korjaa valoja niin ok..kurtistelin siinä hieman otsaa kun nainen tuumasi että jos asiaa ei saada hoidettua niin saatte vaihtaa huonetta ja lupasi soitella huoneeseen. Soitto tuli pian ja saimme uuden huoneen.

Jippiii! Kattohuoneen joka oli paljon tilavampi sekä upealla näköalalla!

Kattoikkunasta näkyi suoraan raatihuoneentorni.

Alhalla oli antiikkikauppa.Kulttuurit ovat hieman erilaisia. Vaikka monesti potuttaakin kun täällä Suomessa kaikki menee niin liian kellon mukaan minuutilleen niin Virossa ei sitten menekkään. Raatihuoneen olisi pitänyt olla auki ilmoituksen mukaan ja ovien avautua Klo: 11:10 mutta eipä auennut ja muutenkin aika hassusti ilmaistu.
Kirkot olivat mitä upeimpia ja niitä oli ainakin 3 wanhan kaupungin puolella. Harmi ettei nämä kuvat kerro mitään niiden mahtavuudesta ja kun miettii miten wanhoja nuo ovat sekä millaisia rakennusvälineitä silloin on ollut tarjolla.
Ihana loma takana! Nyt voi sitten loppu loman keskittyä pojan merirosvosynttäreiden tekoon. Poika täyttää huomenna 4 vuotta ja synttäreitä juhlimme sunnuntaina!

1 kommentti:

  1. Ai että se on vaan niin ihana paikka ja tuo Ribe niiiin paras paikka!

    VastaaPoista