15. helmikuuta 2014

4+1

Vitsit että aika kiitää nopeaa, välillä vähän liiankin nopeaa koska meillä on vietetty koko alku vuosi synttäreitä (minun) ja lasten. Tylleröinen täytti joulukuun lopussa vuoden ja poika helmikuun alussa 4 vuotta! Vastahan odotin esikoistani ja nyt se sitten on jo uhmakas neljä vuotias. 

Pojan toiveena oli yllätys yllätys: Merirosvoteema. Merirosvoa on nyt vuoden verran leikitty taukoamatta! Iltaisin väänsin merirosvolippuja ja mies piirteli niihin luita.








Poika halusi ennen joulua katsoa netistä merorosvopukuja koska toivoi sellaista kovasti joulupukilta. Samalla tuli kuvia merirosvokakuista. Poika tokaisi: "äiti, saat kyllä leipoa minulle merirosvokakun synttäreiksi"! -Kääääääks...ajattelin. En ole yhtään mikään kakun leipoja. Olisi tehnyt mieli heti tokaista pojalle: "minä en nyt valitettavasti voi sulle merirosvokakuks muuttua"(hokema putous sarjasta jos joku ei ole katsonut). Paniikki meinasi iskeä kun mietin miten ihmeessä pojalle kakun taikoisin mutta sitten sain ajatuksen tehdä suklaisen kakun. Eikös suklaa maistu aina lapsille? Meillä ainaskin (äidille nykyään liikaakin, sappivaivaisena oli hyvä kun sitä ei saanyt syödä ollenkaan)! 

Suussa sulavan suklaakakun ohje:




Ainekset:
 
10 palaa
 
200 g
taloussuklaata
 
200 g
margariinia
 
4
munaa
 
2 dl
sokeria
 
4 rkl
kaakaojauhetta
 
1,5 dl
vehnäjauhoja
 
1 tl
 leivinjauhetta
 
Kuorrutus:
 
150 g
taloussuklaata
 
1 dl
kermaa
 
1 rkl
margariinia

Ohjeet:

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.



Tattadadaa...onnistuin kuin onnistuinkin. Kakku ei nyt ihan täydellisesti näyttänyt laivalta mutta kuitenkin olen tyytyväinen kakkuun ja sen koristeleminen olikin minulle se lempijuttu. Kakun päälle leikkasin pojan merirosvokirjasta hahmot ja liimasin ne kartongon päälle. Lopuksi vielä liimasin ne grillitikkuihin.





4 vuotis merirosvo odottaa innolla muutamaa kaveria kylään.




Taisi pikkusiskokin vähän villiintyä teemasta..(ihme että sain molemmat kuvaan).




Ensimmäinen oikea merirosvoJAKE saapunui vieraaksi (aarre arkku auki ). Mahtavat viikset Jakella!




Merirosvokakku loistaa kera kynttilöiden, kohta puhaltamisen aika..ihana Helinä-keiju myös mukana seikkailuissa.




Poika oli tyytyväinen juhliinsa ja äiti väsynyt mutta onnellinen että onnistui loihtimaan mieleisen kakun sankarille. Mitähän ensi vuonna teemana?!


Tylleröisen 1 vee synttäreitä ei juhlittu isolla porukalla mutta tässä pieni kuvakollaasi otoksista. Ei ollut ihan helppoa tyttöä kuvata kun pelkäsi kameraa, valoja räpsäystä yms..2-3h otoksista 7 söpis kuvaa. Kuvat on otettu meillä kotona ja kuvaajana meidän vakkari tyyppi joka on kuvannyt meidän häät ja lapsista 2kk/1 vee kuvat. Kiitos Juupelille!















Kuvat onnistuivat lopulta hienosti vaikka hikipisaroita vuodatettiinkin kovasti. Tämä viimeinen kuva kertoo loppu kuvausten tunnelmasta että kivaa oli!


2 kommenttia: