17. joulukuuta 2014

LUUKUT 15, 16 & 17

Tik tak...aika rientää hurjaa vauhtia ja tasan viikon päästä onkin jo sitten jouluaatto! Ihanaa, niin kovasti odototan jo lomaa. Sellasta lomaa missä saa vain olla ja rentoutua. Olla vaan lasten kanssa. Ei arjen kiireitä! Zzzz nukkua hieman enemmän.


Maanantaina oli työreissu Kuopiossa. Oi miten ihan ketoiselta paikka tuntuukaan vaikka olemme miehen kanssa muuttaneet sieltä 11 vuotta sitten pois. Kuopion kaupungintalo on tadella upea. Kaupungintalo on rakennettu vuosina 1882-1885.
Kuopion kaupungintalo rakennettiin syrjäiseen paikkaan
"Kuopion kaupungintaloa ei pidä rakentaa kauppatorin laitaan syrjäiseen paikkaan kauas keskustasta. Kaupunki ei koskaan kasva niin suureksi".
Näin todettiin ja uskottiin 1880-luvun Kuopiossa. Siihen rakennus kuitenkin pystytettiin. Ajuri Inkisen tontilta poltettiin kaupungintalon tieltä VPK:n harjoituksissa puutalo. Loput Inkisen pihapiirin rakennuksista purettiin.
Kaupungintalo on ollut monenlaisessa käytössä. Talossa on ollut muun muassa palokunnan ruiskuhuone, huutokauppasali, kirjasto lukusaleineen ja tornissa päivysti palovartija. Kaupunginkanslian henkilökunnan nykyiset sosiaalitilat olivat aikoinaan vankikoppeja.

Kuopion torin joulukojut..

ja Joulupukin pieni joulumaja.

Kuopion Sokoksen jouluikkina oli myös todella kaunis.


Tonttu nukahtanut kesken kaiken..

Pienet eläiset syömässä joulupuuroa..Työreissulta kotiin päin suunnatessa yhdessä näyteikkunassa komeili kaunis, valkoinen Smeg-jääkaappi. Todella kaunis jääkaappi. Viime vuonna hankimme vastaavanlaisen Gorenjelta. Olemme olleet todella tyytyväisiä Gorenjen laatuu ja ulkonäköön.

Tunnelmakuvia tuvasta..

Haaveillaan riisipuurosta!
Zzz...unimatti kutsuu!

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti