28. toukokuuta 2015

Vieraita & odotetut iltalenkit

Viikko sitten saatiin serkku perheineen kyläilemään (todella harvinaista herkkua koska näemme kunnolla muutaman kerran vuodessa). Harmillisesti emme voineet kauheasti ulkoilla koska ilma oli todella tuulinen. 
   Onneksi hyvä ruoka korvasi ulkoilun. Söimme todella maittavan illallisen (ohjeen laitan myöhemmin tulemaan). Harmittaa todella paljon kun en ole voinut vielä laitella terassia kesäkuntoon koska Ikealta ostettu ulkokaluste piti reklamoida ja tulevana lauantaina tulee jo kolme viikkoa siitä kun kävimme ostamassa kyseisen tuotteen. Harmittavan hidasta palvelua.

Vierailun ensimmäisenä aamulla päätimme lähteä serkun kanssa kaksin kaupungille ja miehemme jäi kapsikatraan kanssa touhuilemaan. Suuntasimme ensimmäiseksi Jyväskylään Toivolan vanhalle pihalle. Toivolan vanhapiha on ainut Jyväskylässä säilynyt puutalopihakokonaisuus. Toivolan pihalla on Kahvila Muisto jonne suuntasimme aamukahville.

Välillä mammojen pitää saada rentoutua ilman lapsia. Kuvassa kaunis serkkuni.Reissuun lähdettiin motolla: "älä osta mitään lapsille päivä". Aina tulee ostettua jotakin lapsille ja nyt päätettiin ostaa vain itselle. Ei tainnut kuitenkaan onnistua.


Ihanaa vaan olla ja rentoutua. Ihanan hiljaista.

Kahvila Muisto on kauniisti sisutettu talon henkeä kunnioittaen. Jopa WC-tilat ovat niin ihanasti toteutettu että wc-käynti voi venyä..

Toivolan vanhapihalta voi vuokrata pyöriä.

Päärakennuksessa on toiminut synnytyslaitos.

Pihalla paljon ihania yksityiskohtia (en viitsinyt tänne ladata enempää kuvia jos päätät piipahtaa pihalla). Toivolan piha on todella näkemisen arvoinen paikka!

Reissun päätteksi miehet tekivät todella hyvää ruokaa, nam. (resepti tulee myöhemmin).

Tänään illalla kun tulin töistä kotiin poika tokaisi: "äiti, lähdettäisiinkö ilta-ajelulle"?! No ilma oli mitä mainioin ja hypättin satulaan.

Tullessa päätettiin pyörähtää ABC:n kautta jätskillä. On se vaan niin ihana nähdä miten poika iloitsee päästessään äidin kanssa kahdestaan pyöräilemään ja herkuttelemaan. Lopuksi huvitti kun poika kysyi: "kuka tämän ABC:n omistaa"? vastasin siihen: "me omistetaan", äiti & sinäkin. S-ryhmän uudessa markkinoinnissahan käytettiin ajatusta: Oletko omistaja (eli omistatko s-kortin)? S-ryhmän mainospätkässä isä ajelee pojan kanssa eri paikkoihin ja kertoilee pojalle kuinka hän omistaa eri s-ryhmän toimipisteitä(kun on asiakasomistaja). Poikaa vähän hymyilitti ja tokaisi ettei me nyt voida tätä paikkaa omaistaa. Sanoin että kyllä omistetaan. Saas nähdä mitä poika huomenna kertoilee hoidossa.

Viime viikolla Minimanista mukaan tarttui tälläinen hana-ihanuus joka on tarkoitus laittaa terasille kuumia kesäpäiviä varten. Kannu täyteen jäitä ja kylmävesi on taattu eikä tarvitse koko ajan hakea sisältä vettä! Manio keksintö ja todella edullinen löytö. Minimanissa on tällä hetkellä vaikka mitä kivoja sisustus tavaroita.
Aurinkoisia kelejä toivotellen, 

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti