1. toukokuuta 2015

Kesäfiilistä kukista

Niin paljon olen tänne koneelle halunnut tulla blogia päivittelemään mutta iltaisin lasten kanssa touhuilut ovat vieneet minusta viimeisetkin mehut. Tällä hetkellä telkkarissa pyörii myös niin paljon kivoja sisustusohjelmia joita on ollut mahdotonta vastustaa.

Kesä tulee ja millään ei malttaisi odottaa että pääsisi kukkia ulos laittelemaan. Tätä tuskaa lievittämään ajattelin ripotella kukkia sisälle. Tämän ison Hortensian ostin Plantagenista. Ihanan iso ja hempeän vaaleansininen. Ainakin vielä olen saanyt pidettyä sen hengissä!


Pidän kovasti Hortensiasta. Se tarvitsee valoa. Ulkona se viihtyy puolivarjoisessa paikassa. Hortensia eli Hydragea vaatii paljon vettä kuten tieteellinen nimi antaa ymmärtää. Minun Hortensia on hempeän sininen. Tiesittekö että mitä happamammassa kasvualustassa Hortensia kasvaa sitä sinisempi väri kukalla on. Taasen jos kasvualusta on vähemmän hapan tai emäksinen, kukinta on punainen. Olen kuullut että siniselle Hortensialle voisi antaa kahvia, kuulema pitää sitä. Taidan kokeilla.

Tulee harvoin ostettua ruusuja, ihan liian harvoin. Punaiset ruusut ilahduttavat piirongin päällä.

Muutama viikko sitten juhlittiin tylleröisen nimppareita ja otettiin varaslähtö vappuun. Sima maistui kakun kera.

Mieheni äiti leipoi kääretorttukakun jossa olivat suloiset pastellivärit.

Tänään ollaan vaan ulkoiltu urakalla joska ilma on ollut niin kaunis.

Mies innostui leipomaan munkkeja. Slurps, kylläpä maistui hyviltä. Ovat ne tuoreena kyllä ihan parhaita!

Naapurinpoika oli meillä aamupäivän viettämässä vappua ja ilmekkin sen mukainen että munkki maistuu. Parhaitenhan se maistuu tietenkin ulkona!
Ihanaa vappua lukijat!

Sanna

2 kommenttia:

  1. Ihanaa wappua sulle Sanna, oonkin päivittäin käyny kurkkiis että JOKO.Ja nyt oli uus jutska;) Kyllä näitä on ilo lukee!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mari! Josko nyt kesämällä päivittyis nopeemmin. Ihanaa vappua sinullekin!

    VastaaPoista