22. syyskuuta 2013

Toipuminen

Aikalailla 9kk sitten tytön syntymän jälkeen aloin saamaan yöllä järkyttäviä ylävatsakipukohtauksia. Joskus ne menivät hetkessä ohi ja toisinaan kohtaukset kestivät useita tuntia. Välillä kohtauksia ei tullu viikkoihin. Mies kehotte menemään lääkäriin mutta minä vaan kylmänviileästi kipuilin sängyssä, muiden nukkuessa. Olen kiitollinen että lapset nukkuivat hyvin ja sain kipuilla rauhassa.
Toukokuisena yönä heräsin taas valtavaan kipukohtaukseen ja aamulla sen jatkettuna rajuna piti mieheni kärrätä minut paikalliseen terveyskekskukseen. Siellä epäilivät sappikohtausta ja sain hetken päästä Litalginepiikin suoraan jenkkakahvoihin. Kipu oli niin raastavaa, jollei se olisi loppunut niin olisi varmasti taju lähtenyt ( ei millään verrattavissa synnytyskipuun) vaikka sekään kivaa ole. Siitä viikon päästä minulle todettiin ultraäänellä sappikivet. Mitä ihmettä? Minähän olin vasta 3o nainen. Sappikiviähän on vaan mummoilla. Noh, lääkäri lohdutteli että monilla minuakin nuoremmilla esiintyy paljon sappikiviä, jopa lapsilla. 

Sitten alkoi armoton ruuan kyttääminen. Ruokana aikalailla kaurapuuro suolalla ja kaiken rasvaisen ruuan ja mausteiden välttäminen. Aikalailla sitä tottuu syömään maustamatonta ruokaa, vain sillä on väliä että saat vatsasi täyteen! Vaikka olin todella tarkkana syömisistäni sain siitä huolimatta kohtauksia. Litalgin tabletit tulivat aikalailla tutuiksi, puputin syödä niitä kuin karkkeja. Useimmiten kohtaukset menivät ohi tableteilla mutta kyllä ambulanssilla täytyi kerran lähteä.9kk kohtauksista minä pääsin sappileikkaukseen ja minut tähystettiin ti 17.9 nyt täällä kotona toivun pikku hiljaa. Ajattelin että olisin heti voimissani mutta näin ei ollutkaan. Heikotusta, haavasärkyä ja alaraajojen viileyttä..puuh. Onneksi Perhe, ystävät ja muutenkin kotona oleminen saa oloni paranemaan! Millään muulla ei ole oikeasti mitään merkitystä jos et ole terve. Terveys on vaan kaikki kaikessa. Kunhan paranen niin puuhailen kaikkea kivaa lasten kanssa ja tuunainen pikkujuttuja.. 
                                                                   Voimia viikkoosi !

2 kommenttia: