30. syyskuuta 2013

Portaikko

Toimettomana ollut kranssi löysi paikkansa portaikossa, tuo hieman lämmintä sävyä niin valkoiseen eteiseen. 2 vuotta sitten kun ostimme talon täytyi meidän vaihtaa portaat. Vanhat portaat olivat hieman liian jyrkät sekä pinnaväli ei vastannut nykyajan turvallisuus standardeja. Lasten takia portaat tuli ehdottomasti vaihtaa turvallisiksi. Halusin kokovalkoiset portaat. Työmies joka mittaili tulevien portaiden mittoja kysyi minulta 3 kertaa että haluaisinko varmasti valkoiset portaat!? Minä sanoin hänelle että todellakin haluan ja onko hänellä jokin ongelma toimittaa valkoisia!? Mies vaan tuumasi että valkoisiin tulee helposti jälkiä..no mutta jos muutenkin kodin sisustus on Vintagetyyppistä niin muutamat kolhut ei tunnu paljon missään..elämisen jäljet vaan tuovat kivasti rosoista tunnelmaa.

Portaisiin halusimme lasten takia turvalliset portit molempiin kerroksiin. Portaat alkavat heti ulko-ovemme oikealta puolelta, nurkasta niin kuin rintamamiestaloissakin. Pidän kovasti siitä että portaat levenevät nurkkaan ja siihen voi vaihdella sisustusjuttuja mielialan mukaan.

Yhtenä kriteerinä oli ehdottomasti myös se että sain porrasväleihin laudat. Olin jo kauan haaveillut omakotitalosta ja porrasnumeroista. Numerot tilasin Kauneuspuoti Ameliesta, Laukaasta.

Portaikkon seinällä komeilevat wanhat mustavalkoiset hääkuvat. Hääkuvissa ovat minun vanhempani ja niiden vanhemmat sekä mieheni vanhemmat ja niiden vanhemmat. Kuvat tuovat wanhan ajan tuntua portaita astellessa. Jotain muita wanhoja kuvia portaikkoon olisi kiva saada. Täytyisi käydä selailemassa isomummolan valokuvakansioita, ne ovat oikeita aarrekansioita. Yläkerran aulan tapetoimme äitini kanssa kun tylleröni oli vielä minun mahassani. Oli kova "pesänrakennusvietti". Tapetti on Vallilan "Sara" tapetti ja ostin sen Terrasta. Tykkään että "vintillä" saa olla alakertaa hieman romanttisempi tunnelma. Jännitin kovasti lopputulosta, koska en koskaan ollut ajatellut kotiini mitään kukkatapettia. Tykkäsimme kovasti miltä tapetti näytti suurella pinta-alalla. Terrassa on todella kauniita tapetteja ja melkein kaikki kotimme tapetit on sieltä hankittu. Alakerran vessan Boras tapetista bloggailen myöhemmin kunnes saan siellä vielä yhden projektin tehtyä loppuun. Tänään minulla olisi alkanut työt, huh huh. Onneksi minulla on mahdollista olla 2kk pidempään kotona nuitten ihanoiden palleroiden kanssa.

2 kommenttia: