1. syyskuuta 2013

Keittiön uudistunut ilme

3 vuotta sitten kun muutimme tähän omakotitaloon aloin haaveilla isosta ja jykevästä lankkupöydästä keittiöön. Tänä vuonna minulla oli sen totauttamiseen mahdollisuus. Kävimme ystävien kanssa hakemassa lankkua Metsäkylän Navetasta. Tämä mahtava perinnerakentajien unelmakauppa sijaitsee Hämeenlinnan lähellä Pekolassa. Ei tarvitse olla rintamamiestalon perinnerakentaja että tuonne Navettaan voi mennä, jos intohimonasi on pienet ajan patinoimat jutut niin voit tehdä siellä löytöjä! 
Tarvitsin 6 kpl 2m pituisia wanhoja lattialankkuja. Matsäkylän Navetalla niitä oli hakuhetkellä erittäin vähän, koska ne ovat nykyään erittäin haluttua tavaraa. Onneksi sain juuri leveitä lankkuja ja hieman erikokoisiakin. Lankkupöydän voi toki tehdä uusistakin lankuista mutta itse halusin pöydän ehdottomasti wanhoista, koska tunnelma on ihan erilainen.
Lankkupöydän tekeminen ei ole kamalan vaikeaa (sen osaa tehdä nainenkin jos vaan työkalut pysyvät kädessä) ja jos jokaisen lankun ei tarvitse olla millintarkkaa jälkeä.
Ennen maalaamista pöytä tulee hioa kunnolla että kalustemaali saa erittäin hyvän pinnan. Tykkään todella paljon Tikkurilan vaaleanharmaasta sävystä 1330 ja sillä tämäkin pöydän maalasin.
Ai että me koko perhe ollaan nautittu uudesta pöydästä. Pöytä on entistä pöytää leveämpi ja koko tupakeittiö tuntuu isommalta ja valoisemmalta. Ostin ikealta Ingolf tuoleja jotka sopivat ajan henkeen. Tuolit ovat huokean hintaisia ja ovat sopusoinnussa pöydän kanssa.
Pöytäpinta on rosoinen ja lommoinen, juuri siksi se viehättääkin minua. Ei myöskaan haittaa vaikka lapset paukuttavat pöytää aterimilla. Iltaisin kynttilän valo leijailee pitkin lankkuja, näky on terapeuttisen rauhoittava.
Monesti mietin keittiön lampun tilalle uutta mutta tämä vanha ikean kapistus on vaan niin passeli talon henkeen.
Tähti jutut on olleet jo kovin kauan in. Lasten huoneissa tykkään käyttää niitä enemmän mutta keittiössä ripaus tähtiä on kivaa vaihtelua.
   Elämä on muutakin kun sisustamista, nautitaan lämpimistä syyspäivistä!

4 kommenttia:

 1. Ompa hyvännäkönen pöytä! Kuvat voisi olla vähän isommat blogissa? :)

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Tykkään kyllä pöydästä kovasti, niin kauan siitä haaveilin! Kuinkas isoja kuvia kuvien pitäs olla? :) pieniä ripauksia kerrallaan..

  VastaaPoista
 3. juu tietty, meinaan vaan että kuvat näkyy niin pienenä, että ne pitää erikseen klikata auki :)

  VastaaPoista
 4. Hei kiva tietää! Mistähän se johtuu, onkohan aijemmissakin postauksissa ollu sama vika..

  VastaaPoista