31. heinäkuuta 2016

Lomamuistoja

Tänään on viimeinen lomapäivä & huomenna starttaa työt ja hoito täydellä teholla. Poikakin lähtee eskariin (alkaa tosin 10.8) ja tuntuu kyllä hurjalta että meidän esikoinen on jo niin iso. Loma on tuntutnut pitkältä ja siksi ei ahdistakkaan lähteä töihin.
 Juurikaan ei olla tehty mitään ns. hommia mitä pitäisi kesällä saada tehtyä. Onkin ollut älyttömän vapauttavaa kun ei ole koko ajan täytynyt puuhastella ja siivota. Mitä siivoukseen tulee niin siitä olenkin ollut lomalla kuukauden!
 Lomalla ollaan reissattu, käyty ihastelemassa pientä tyttövauvaa, pelattu jalkapalloa, käyty ralleissa, poimittu mustikoita, pelattu korista, itketty, naurettu, syöty mansikoita, kannettu kesäkukkia suojaan sateelta, käyty leffassa, pyöräilty, opittu uimaan, nukuttu pitkään, annettu koko loma lapsille aikaa, nähty ystäviä, uitu paljon, juhlittu synttäreitä, tapettu itikoita, syöty jätskiä, pyydystetty perhosia, opittu uimaan, pelattu korttia, nukuttu huvikummussa (huvimaja-leikkimökissä), riekuttu tivolilaitteissa, keilattu ja tapettu muurahaisia.. (yrittivät valloittaa kodin).

Koko perheellä suunnattiin Poriin, Yyterin ihanille hiekkarannoille. Me tytöt otettiin rennosti kun pojat pystytti telttaa..

Voi sitä riemua kun tuleva eskarilainen oppi uimaan!


Näitä dyynejä tulee ikävä.

Maalattiin tauluja (tässä taiteilija Picallon, pojan keksimä nimi) taulun suunnitelma..sitten maalattiin.

Yyteristä kotiuduttua poika oppi uimaan, on se hauska huomata miten pian lapset oppivat uusia juttuja. Pitihän sen kunniaksi järjestää pienet juhlat!

Eräänä hellepäivänä lähdettiin 9-tien lemmikkiin katsastamaan eläimiä..

Kissojen talo kiinnosti tyttöä kovasti. Voi sitä surkua kun kissanpennut olivat unilla eikä niitä saanut häiritä..

Onneksemme, pian kuitenkin kisut heräilivät ja päästiin niitä hoitamaan.

Tytöstä oli hauska katsoa kuinka pennut leikkivät.

MM-rallit tulivat meidän omalle kylälle joten päätimme käydä katsomassa miten rallikuskit ajoivat kilpaa traktoreilla. Hassua miten hyvin moni ajoi niillä vaikka useimmat kuskeista eivät olleet koskaan nähneetkään traktoria.

Ystävien pientä vauvaa käytiin ihastelemassa, vauva syödessä maistui myös hiekkaleikit.

Meillä aikuisilla on monesti paineita että lasten tulisi päästä lomalla kaikkiin mahdollisiin paikkoihin. Tykkään itsekkin että reissataan mutta parasta lapselle on oikeasti se että ollaan läsnä ja pidetään perheenä kivaa aikaa joka jää vähemmälle töiden lomassa. Yksi ilta sain idean että voisimme nukkua leikkimökissä jonka virkaa toimittaa huvimaja.

vähän herkkuja..

...tunnelmaa.

Radiosta hyvää musaa.

Ihana herätä auringon paisteeseen.

Huvikumpaan mahtui hyvin nukkumaan & siellä nukutiinkin kolme yötä.

Äänekoskelle on auennut Wille Olohuone & keittiö.  Wanhasta rakennuksesta saa maittavaa kahvia ja vohveleita. Kannattaa pistäytyä vaikka matkan varrella jos huristelet 4 tietä pitkin.

ja tietenkin makeaa jäätelöä!

Lauantai iltana tuli taivaan täydeltä vettä. Nautin kyllä kovasti hämärtyvistä iltapäivistä sade kuurojen kera. Kuva ei kerro totuutta paljon vettä tuli.

Tänään koti puunattu, tuntuu niin mahtavalle kun kaikkialla on taas niin raikasta.  Vaikka loma onkin ohi vapaapäivinä kerkee nauttimaan auringosta, uimisesta ja kaikesta muusta kivasta! Koitan palata pian..Kiva että että pysytte mukava vaikka välillä hiljaista onkin! Miten teillä loma sujunut??

Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti