15. elokuuta 2016

Puhdas pyykki?

Kaksi viikkoa jo töitä takana ja tuntuu ihan kivalta olla töissä. Eikös silloin loma ole onnistunut kun töissä fiilis on hyvä? Vapaapäivillä kaipaan kyllä kovasti vielä lämpimiä päiviä että kerkeisi nauttia ulkoilusta. Jotenkin en jaksa uskoa että kesä oli tässä. Pakkohan se on vielä lämmetä.

Tänä(kään) vuonna en ostanut paljon kukkia. Pidän kyllä paljon kukista mutta sateisina kesinä (mitä nyt viime aikoina on piisannut) tuppaavat helposti pilaantumaan koska meillä ei ole terassilla katosta. Valkoiset pelargonit ovat ehdottomia lemppareita ja loistoyksilöt kävimme naapurin kanssa ostamassa alkukesästä. Tämä kesä on ollut yhtä kukkien suojaan kantamista. Yksi vapaapäivä kyllästyin ja pelastin parvekelaatikoista mitä pelastettavissa oli ja istutin ne sinkkisankoon.


Meillä pyykkiä pestään 1-2 koneellista päivässä ja ei ihmekkään jos kone välillä rupeaa lemuamaan..muistan kyllä hoitaa perus putsailut mutta silti kone alkaa haisemaan. Ystävän neuvosta muisti että Sitruunahapolla pystyy pesemään pesukonetta. Apteekista  löytyy sitruunahappoa mutta hieman huokeampaan hintaa sitä saa Hankkijasta (entinen Agrimarket).  4 kg purkki maksaa Hankkijassa n. 25€ joten ei jää paljon hintaa pesukoneen putsaamiselle.

 Pyykinpesukone tulisi pestä Sitruunahapolla vähintään kerran, pari vuodessa. Annostele pesuaukkoon n. 100g sitruunahappoa. Pese tyhjällä koneella ilman esipesua 90 asteen pesuohjelmalla. Pyöritä ohjelman jälkeen toinen pesu pyykinpesuaineen kanssa  40-60 asteessa.


Puhtaan pesukoneen inspiroimana innoistuin silittämään pyykkiä. Meillä silitetään tosi vähän. Haluaisin silittää enemmän mutta tuntuu ettei siihen tahdo riittää aika. Muistan kuinka kosmetologiopettajanikin kertoi kuinka tärkeää olisi silittää edes tyynyliinat, ihan hygieenisyyden takia.

Vapaapäivänä innostuinkin silittämään tyynyliinoja, kuika ihanat ne onkin pujauttaa tyynyjen päälle sekä miten  pehmeiltä ne tuntuvat poskea vasten.


Lähtipä meillä esikoinenkin eskariin. Voi sitä iloa & riemua!

Tyttökin kasvaa kovaa vauhtia. Ilo katsella kun viihdytään omassa huoneessa tarrakirjan kanssa.

Joku aamu taas ihana uhmaikä ottaa tytöstä vallan ja mikään ei mene niin kuin pitää ja sitten on kiva vaan maata lattialla vaikka pitäisi olla jo autossa menossa päiväkotiin.

Vaikka rakastankin kesää ja sen tuomaa kiireettömyyttä niin pidän myös syksystä. Pomp de luxin kutsut lähestyvät ja pääsee kurkkaamaan lasten ihanaan syksy/talvimallistoon. Vinkkinä, Kapphal myy ihania Newbie sukkasettejä jotka menevät kivasti Pompin vaatteiden kanssa.

Työhuoneen tunnelmaa. Jospa saisi taas tämän blogifiiliksen päälle ja tänne tulisi vierailtua useammin..2 kommenttia:

  1. Esittelit 15.9.2013 söpöyden nimeltä Morgan. Voinko kysyä, mikä on hänen rotunsa?

    VastaaPoista
  2. Hei, Nina! Morgan söpöliini on sekarotuinen mutta muistuttaa havannan rotua.

    VastaaPoista