15. marraskuuta 2015

possut ja marraskuun tunnelmaa

Iiiiihana, tänään tuli lunta! Lumi valaisi ihanasti, ihan sisälle saakka. Harmi vaan että illasta kaikki oli jo mennyttä..
Tänään lasten kanssa kerkesi puuhailla kaikkea kivaa, liekko lumi piristänyt tätä emäntää. Nyt vaan saisi hieman sataa lisää ja asteet pysyä pakkasen puolella. 
Maailmalla tapahtuu kamaloita asioita ja ne pysäyttävät hetkeksi miettimään. Lähden todella helposti suremaan ikäviä asioita joten nyt skippaan hetkeksi iltapäivälehdet ja yritän tarttua kaikkiin kivoihin juttuihin..muuten tämä pimeys ja synkkyys vie mukanaan. Siksipä tänään lasten kanssa touhuttiin ja otettiin päivätirsatkin.

Meillä lapset pitävät kovasti possuista ja tänään päätimme ottaa Mailegin joulupossut ulos kaapista. Aamuhämärässä possutkin olivat vielä hieman tokkurassa. Pienempi ei pysynyt edes jaloillaan.

Clasulta löytyi pitkään harkitsemani led-kynttilät. Silloin kun nämä led-kynttilät tulivat markkinoille en ollut niistä ollenkaan innostunut. Nyt kauppoihin on tullut ihan aidon näköisiä kynttilöitä led-valoilla. Nämä kynttilät tuntuvat ihan oikeilta vahakynttilöiltä ja tuli lepattaa niin ettei yhtään häpeile oikealle tulelle.

Toinen kynttilöistä antaa tunnelmaa kuistin pöydällä ja toinen tienvarressa lyhdyssä. Ennen aina ostin öljykynttilöitä jotka paloivat taukoamatta neljä vuorokauttaa. Nämä ledit ovat juuri täydellisiä minulle ns. kiireisen naisen kynttilöitä. Kynttilät syttävät itsekseen kun tulee hämärää, palavat 6h ja sammuvat myös itsekseen. Ihan huippuja. Suosittelen Clas Ohlsonilta, isot maksavat 2 kpl, 19.90€. Hurja säästö kun ei tarvitse enää ruokakaupasta kanniskella öljykynttilöitä.

Terassille innostuin väsäämään ison risukranssin.


Tv-kaapin päälle pääsi Joulutähti..

Ennätettiin tänään lasten kanssa kirjoittamaan joulupukillekkin. Pieniin kääröihin kirjoiteltiin toiveita. Äidin onneksi listat eivät olleet pitkiä, huh.

Poika teki päivällä innoissaan lumilydyn. Kääröt ja kynttilä vietiin illasta lymilyhtyyn. Myöhään illalla kun tulin jalkapallosta kääreet olivat kadonneet (kas kummaa)! Voi sitä lasten iloa ja riemua.
Pirteyttä alkavaan viikkoon!

Sanna

2 kommenttia: