22. marraskuuta 2015

Laminaattilattioiden maalaus

LUNTA! Voi kuinka ihminen voi olla pienestä onnellinen. Koko maa on niin valkoinen ja valo tulvii sisälle asti. Saatiin kun saatiinkin otettua tänään lapsista joulukorttikuvat ulkona vaikka oma olo onkin hieman kipeä. Kurkkuun on jomottanut muutaman viikon ja nyt yskä tahtoo viedä kaikki voimat. Nyt vaan pitää malttaa oleilla sisällä että saa itsensä kuntoon. Aiemmin kirjoittelinkin että sisällä tapahtuu hieman pintaremppaa ja nyt siitä hieman kuvia.

Napsin kodista muutaman kuvan lumipeitteen kera ihan sitä varalta jos lunta ei enää sataisi. En kyllä millään jaksa uskoa että talven lumet olisivat tässä.

Jännä huomata miten talon ja puuliiterin väri vaihtelee eri vuodenaikoina. Kesällä talo näyttää melkein valkoiselta vaikka onkin harmaa. Nyt lumen ollessa maassa rakennusten sävyt ovat selkeästi harmaat.

Mummo ja poika olivat sahanneet muutaman kuusen ilostuttamaan.

Meidän pieni pinteremppa kotona oli laminaattilattioiden maalaaminen. Olen monesti haaveillut lattioiden maalaamisesta mutta en ole rohjennut lähteä projektiin. Lueskelin muutaman bloggarin kirjoituksia sekä vaihtelin erään Minnan kanssa ajatuksia laminaattien maalaamisesta. Minna oli maalannut koko kodin lattiat valkoiseksi muutama vuosi sitten ja hyvin kestäneet ovat elämää. Rohkenin ja päätin kokeilla työhuoneeseen muutosta. Ennen projektia on tietenkin tärkeää tyhjentää huone kaikista huonekaluista ja imuroida lattia sekä listat huolellisesti.

Hommasin joku aika sitten höyrypesurin äidin innoittamana ja höyryllä olikin kätevää saada kaikki lika pois lattiasta.

Höyryttämisen jälkeen suihkutin lattiaan maalipesun. On todella kätevää että nykyisin löytyy maalipesuja joita ei tarvitse huuhdella pois. Pyyhin koko lattian kauttaaltaan maalipesulla.

Lattian ollessa kuiva levitin reilun kerroksen Colorian EXO tartuntamaalia. Laminaattihan on liukas materiaali ja tarvitsee ehdottomasti tartuntapohjan ennen maalausta.

Lattian reunat maalasin ensin siveltimellä ja lopuksi telalla.

Tässä kuvassa näkee miten pelkkä tartuntapohjamaali muuttaa lattian valoisemmaksi.

Tartuntapohjamaali on pölykuiva jo n. 30 minuutin päästä mutta maalattivassa 2-3h päästä. Ensimmäisen maalikerroksen maalasin varmuuden vuoksi vasta vuorokauden päästä, Colorian Akvafoor- maalilla. Maali soveltuu betoni ja puupinnoilla ja on erittäin kestävää.

Maali on sävytetty Tikkurilan 2115 sävyyn.

Colorian Akvafloor-maali on todella laadukasta. Ohut koostumus on unelma sutia lattioden reunoille. Maalia ei kannata säästellä vaan kerros saa olla suhteellisen peittävä. Meidän laminaatti oli vaalea ja siksi siihen riitti kaksi kerrosta Akvaa. Maalatessa on hyvä myös muistaa ettei maalaa itseään pussin. Reunat käsittelin aina siveltimellä (kannattaa panostaa siveltimen laatuun). Loput lattiasta maalasin tellalla. Myös telalla oli nopeaa ja helppoa maalata k0ska maali oli laadukasta.

Koko huoneen ilme muuttui todella valoisaksi! Olen kyllä niin onnellinen tästä projektista. Poikakin oli niin innoissaan että haluaisi huoneen itselleen.

Maali on vaaleanharmaa ja puolikiiltävä.


Kyllä koko projekti taitaa jatkua koko yläkertaan. Helppo ja edullinen tapa saada uusi laminaatti. Jatkan maalaamista kunnes maalipurkki suostuu aukenemaan! Mitäs tykkäätte muutoksesta?  

                                                     * Maalit saatu Colorialta yhteistyönä*

Ihanan lumista viikkoa kaikille!

Sanna

9 kommenttia:

 1. Onpas upea muutos!
  Blogisi näyttää ,kivalta nyt myös <3

  VastaaPoista
 2. Vau, tulipa hyvännäköinen! Ihana, kun teette tuollaisia kivoja projekteja. Niistä itsekin haaveilen, kun joskus saadaan ihan oma koti. <3

  VastaaPoista
 3. Näyttää aivan upealle tuo lopputulos! Tosi hienoa!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihanan näköinen lattia! Kannatti muutoksen teko!

  VastaaPoista
 5. Wau, todella upea muutos! Huoneen ilme muuttui heti 😊

  VastaaPoista
 6. Wau, todella upea muutos! Huoneen ilme muuttui heti 😊

  VastaaPoista
 7. Ensimmäistä kertaa täällä :) Todella hieno muutos! Enkä ollut ikinä kuullutkaan, että laminaatin päällekkin voi maalata..Hyvä vinkki myös siis!

  VastaaPoista
 8. Jos vaan passaa, niin haluaisin kysyä pari neuvoa maalaukseen liittyen, en löytänyt mailiaisi joten jos viitsit laittaa minulle mailia:
  Onnellinenkirsikka@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Aivan ihana muutos lattiassa! :) onko pysynyt hyvin, vai onko tullut naarmuja helposti tms? Hioitko lattian pintaa rikki ennen maalia?

  VastaaPoista