29. huhtikuuta 2016

Keittiön muutos!

Viisi vuotta sitten kun muutimme nykyiseen kotiimme aloin haaveilla uudesta keittiöstä. Nyt se on vihdoin totta, meillä on uusi keittiö! Jos keittiön ilmettä pitäisi kuvailla niin se olisi maalais-industrial-tyylinen. Sopivasti vanhaa ja tehdashenkisyyttä. Keittiö on Ikean.Domus Classicalta tuli paketti erittäin nopeasti! Paketin mukana oli muutama tuttifrutti karkki (todella hauska ylläri), pieni juttu millä voi erottua nettikaupassa.

Tästä lähdettiin, palvilaatikoita joka puolella..

Jos olette joskus koonnut Ikean huonekaluja niin voitte vaan kuvitella paljonko muttereita & ruuveja oli näiden laatikoiden sisällä, hih.

Miehen kassa sovittiin että keittiön kokoamisesta ei otettaisi stressiä. Kerkesimme koota keittiötä yhden päivän ilman lapsia ja loput 21-24 välillä kun lapset nukkuivat. Välillä meinasi voimat loppua kun kumpikin olimme tehneet pitkän työpäivän ennen sitä. Onneksi yhteinen huumori auttoi jaksamaan.

Jälkiasennus on aina hidasta koska uudet kaapit on mallattava vanhojen vesiputkien yms. paikalle! Onneksi on kätevä mies. Ikean kiskoille kaikki pisteet. Kun kaapit on koottu niin ne nostetaan seinällä oleville kiskolle ja laatikoiden eteen täytyy vain asentaa jalat.


Eniten keittiöremontissa stressasi jatkuvan sekasorron keskellä eläminen ja se ettei ruokaa voinut tehdä laisinkaan koska ei ollut uunia.

Tässä vanha keittiö..

Uusi keittiö! Pahoittelen että kuvat ovat kännykkäkuvia ja siksi niin tummia)! Keittiöön saatiin rutkasti avaruutta ja valoa kun yläkaapit purettiin pois. Silti meillä on vanhaan keittiöön verrattuna enemmän tilaa purkeille ja purnukoille.


Pidän kovasti lautatapetista. Tapetti on K-raudan valikoimassa.

Eniten tykkään posliinialtaasta, se on tilavuuden takia erittäin käytännöllinen.


Roskislaatikosto tulee varmasti jaetulla 1 sijalla altaan kanssa. Vedettävä laatikko on unelma entisen kahden aukaistavan oven sijasta. Mies hankki roskinkaapin sisään mekanismin joten roskiskaappi aukeaa sitä hieman jalalla tönäistäessä.

Keraaminen liesi  ja uuni ovat molemmat todella tehokkaita. Ruoka valmistuu hetkessä!

Vanha keittiö

Uusi puoli..Mikrolle keksittiin paikka oikealle alas, Ei vie pöytätilaa koska on alhaalla. Poika oli innoissaan koska pääsee itse lämmittämään ruokaa.

Tässä mikro näkyy paremmin..

Sisustaminen on hieman kesken..samoin tapetin alaosaan tulee suojaamaan kirkas pleksi sekä liesituulettimen putki ei ole vielä paikallaan. Jyväskylään on torstaina auennut uusi H&M ja siellä on HM HOME eli kodin sisustustuotteet. Taidan ensi viikolla piipahtaa HOME-osastolla katselemassa jotein pientä kivaa keittiöön.

Ollaan kyllä niin Happy tästä muutoksesta! Ikean keittiö osoittautunut oikeaksi valinnaksi. Mieheni ansaitsee kaiken kunniotuksen tästä keittiöstä, niin iso urakka tässä oli! Samoin sähkömies (kellä ei toivottavasti mennyt hermo minun ihme virityksiin) :) kaikki ystävät ja perhe kun autoitte lasten kanssa.

Hauskaa vappua kaikille! Me lähdetään lasten kanssa happea haukkaamaan. Pojalle ensimmäinen kuumeeton päivä sitten neljään päivään joten pidetään peukkuja että päästäisiin huomenna viettämään Vappua ystäväpariskunnan luo!

Sanna

2 kommenttia:

  1. Voi miten huikea muutos! Onnea uuteen kyökkiin :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Micu! Tykätään kyllä kovasti, mies näki kyllä kovan homman kokoamisessa! Oli teilläkin upea muutos koko kodissa!!

    VastaaPoista