9. huhtikuuta 2016

Elämää rempan keskellä..

Elossa ollaan vaikka blogitauko onkin ollut taas pitkä. Meidän torpassa on meneillään keittiöremppa (jota olen odottanut 5 vuotta) ja rempan keskellä eläminen ei ole mitään herkkua (kaikki sympatiat teille ketkä rakennatte taloa ja jaloissa pyörii muutama tenava). Onneksi keittiö on nyt purettu ja siirrytään kokoamisvaiheeseen (luitte oikein siis me kootaan keittiö itse tai mies kokoaa, minä tsemppaan kovasti)! Onneksi on mies jolla pysyy porakone kädessä, säästö on iso kun ei tarvitse palkata ammattimiehiä. Minun vanhemmat ottivat lapset mukaan mummolaan että saadaan ensi viikolla alkaa kokoilemaan keittiötä, ilman että on huono omatunto että lapset katsoisivat tabletteja. Ei täällä ruokaakaan voi laittaa kun ei ole sitää uunia, plaah

Purkaminen oli mielekästä puuhaa koska koko ajan näki miten tila muuttui avarammaksi!

Pelkkien yläkaappien purkaminen tuplasi valon määrän.

Työläin homma oli laattojen alta laastien pois hiominen. Vaikka kuinka yritit imuroida kun mies hioi seinää niin pieni ärsyttävä pöly leijaili joka paikkaan..ja sitähän riittää viikko tolkulla. Oli silti mahtava huomata miten hyvin yhdessä työnteko sujui.


Onneksi keittiö oli kuiva eikä siellä ollut pienintäkään merkkiä koskeudesta. Edelliset asukkaat ovat pitäneet hyvää huolta talosta. Teimme kosteus sulut seinään kahtena iltana peräkkäin.

Äiti, isä ja sisko kävivät yön seudun kylässä ja me äidin kanssa tapetoitiin keittiön yksi seinä lautatapetilla. Ostin tapetin joulukuun alkupuolella ihan siltä varalta jos joskus saisin uuden keittiön (kannattava ostos). Äiti on kyllä näppärä tapetoimaan, iso kiitos jälleen kerran taitavalle äidille.

Tapetti valmiina, harmi ettei tapetti pääse oikeuksiinsa kuvissa mutta otan pian kuvaa kun rupeamme kokoamaan tasoja.

Meillä oli jo aikaisemmin keittiössä Clasulta vanhan näköisiä pistokkseita. Menin ostamaan Jyväskylän Clasulta lisää näitä mutta ne olivat kauhukseni loppuneet. Onneksi niitä löytyi nettikaupasta ja myyjä tilasi niitä liikkeeseen, ilman postikuluja. Jyväskylän Clas Ohlsonilta saan aina mainiota palvelu, siellä ei naureta vaikka nainen asioi sähkötarvike ostoksilla. Voin suositella liikettä lämpimästi!


Domus Classican-verkkokaupasta tilasin nämä ihanuuudet. Posliinisen lavuaarin yläpuolelle tulee tälläinen valaisin sekä musta kytkin tällä valaisimelle. Tykkään niin kovasti että on olemassa kyseinen rakennusapteekki mistä voi ostaa vanhan näköisiälamppuja, pistokeita yms..

Tänään nautin pienen hetken yksin. Kuuntelin vaan hiljaisuutta ja ihailin puhtaita ikkunoita jotka myös töpakka äitini pesi. On onni omistaa avulias perhe!

 Palaillaan pian uuden keittiön tiimoilta! Kohta saa viimeisetkin lumet kyytiä kun lämpötilat kohoaa. Kesä tulee pian ja pääsee pian nauttimaan ulkoilusta.

Sanna


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!! Tulee hieno <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Toivotaan että kaikki natsaa keskenään. Onhan tässä pientä puuhaa ;)

    VastaaPoista