12. heinäkuuta 2016

Kesäloman puuhailuja

Täällä vietetään kesälomaa rennolla otteella. Ei turhia suunnitella.  Tänään kotona mutta huomenna voidaan olla jo satojen kilometrien päässä. Sadetta on kyllä piisannut riittämiin ainakin täällä Keski-Suomessa. On vaan ollut keksittävä kaikkea puuhaa (elokuvissa, kylpylässä, keilaamassa..) lasten kanssa. Tänään kotiuduimme mummoloista. Anoppini vei sunnuntaina lapset kesäteatteriin katsomaan Ronja & Ryövärintytärtä. Miehen kanssa otettiin omaa lomaa ja suuntasimme lauantai iltana ihanaan Kokkolaan, missä aurinko paistoi (seuraavassa postauksessa kuvia hurmaavista puutaloista).

Ainahan kesälomalla pitää saada jokin pikku sisustus juttu tehtyä.Tytön huoneessa on iso vaatekaappi missä on molempien lasten vaatteet. Kaappi oli variltään harmaan ruskea. Olen jo pitkään miettinyt sen maalaamista mutta se on jäänyt. Syksyllä olisi tarkoitus tilata Tapetti tehtaalta huoneeseen vanha perinnetapetti: Kirsikkapuu. Tapetin pohja on tummanharmaa ja siksi päätin vähän maalailla kaappia..

olen jo pitkään halunnut kokeilla kalkkimaaleja koska moni on niitä kehunut. Kalkkimaalia ennen ei tarvitse hioa maalattavaa pintaa mikä sopisi tälläiselle "nopealle tuunaajalle" jolla aika on rajallinen lasten takia. Minulla oli kuitenkin jäänyt paljon perinteistä valkoista kalustemaalia joten ei auttanut muu kun karhentaa pinta..

Ensimmäinen sutimiskerta.

Olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen. Kuvassa näkyy meidän vanhan makkarin tapetti. Valkoinen vaatekaappi sopii kivasti tulevaa Kirsikkapuu tapettia vasten. Huoneeseen on myös vaihdettava uudet paksummat listat.

Tylleröisen piirtelynurkkaus..

Sadepäivinä on myös leivottu..

..suussa sulavaa kasvispiirakkaa.

Sadeiltoina otettu pehmeitä löylyjä.
Nyt toivotaan että aurinko alkaa näyttäytyä. Taidan lähteä lenkille, pakkohan sitä on ulkona käydä.

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti