1. huhtikuuta 2014

Kreikkalainen päivällinen

Kylläpä siitä onkin aikaa kun on viimeksi ollut ulkomailla lomailemassa saatika syömässä välimerenherkkuja. Eilen rupesin selailemaan Jeanne d  Are Living lehteä (minun lemppari sisustuslehti) maaliskuun numeroa. Yleensä skippaan ruokaosiot kokonaan koska tykkään enemmin katsella kauniita koteja. Joo tykkään tehä ruokaa mutta en erityisemmin nauti siitä samalailla kun esim. vaihtelisin huonejärjestystä tai miettisin pieniä kivoja projekteja mitä mies voisi toteuttaa. Päätin kuitenkin vilkaista ruoka sivut jos saisi ruuanlaittoon jotakin vaihtelua. Aaaah, kreikkalaista ruokaa. Mieheni pitää myös kreikkalaisista herkuista joten näitä valmistin ylläriksi:

Kreikkalaiset lihapullat:

Ainekset:
(4 annosta)

500g sianjauhelihaa
1 dl jauhoja
1 ½-2dl lihalientä
1 kananmuna
1 hienonnettu sipuli
2 dl fetajuustokuutioita
1 dl hienoksi hakattuja oliiveja
2 tl oreganoa
suolaa & pippuria
rasvaa paistamiseen

Valmistus:

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi feta. Lisää Feta viimeksi. Anna jauhelihataikinan seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Muotoile lihapullat ruokalusikalla ja paista ne paitinpannulla. Paista 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta. 

Tarjoile uunissa paistettujen pienten perunoiden, tomaattia-feta-oliivisalatin ja tsatsikin kera.


Iso kulho on Sokoksen uudesta mallistosta ASA. Merkkin on ollut joskus kauan aikaa sitten Sokoksen valikoimissa mutta jäänyt pois "tylsän, valoisen lookkinsa takia". No mutta mullepas kelpaa tuo tylsä valkoinen. Ihastuin erityisesti kulhoon koska siinä on liitutaulumaalia pieni pätkä mihin voi kirjoittaa päivän menun. Tähän sarjaa kuuluu todella paljon ihania kippoja ja kuppeja. Melkein kaikissa on liitutaulukohta mihin voit kirjailla mielesi mukaan. Tulen varmasti hankkimaan lisää tätä uutta sarjaa. Seuraavaksi hankintalistallani on maustepurkit. ASA sarja on hinnaltaa todella edullinen. Ison kulhon hinta oli 19,95€ ja siihen kuuluin kirkas kansi. Todella käteää jos teet esimerkiksi salaatin niin voit nostaa sen suoraan jääkaappiin ja kansi päälle, niks (voi unohtaa elmukelmuilut ja folioitten rypistelyn). Tutustumisen arvoinen sarja!
















Tsatsiki:
(4 annosta)

Ainekset:

1 kurkku
1tl suolaa
4 dl kreikkalaista maustamatonta jugurttia
3 valkosipulinkynttä
1 tl tuorepuristettua sitruunamehua

Valmistus:

Kuori kurkku ha raasta kurkku raastinraudalla. Laita kurkku kulhoon ja ripottele päälle suola. Anna kurkun vetäytyä noin 10 minuutin ajan. Purista ylimääräinen neste pois. Mausta jugurtti puristetuilla valkosipulinkynsillä ja sitruunamehulla. Sekoita jugurtti ja kurkku keskenään. 


Nam..tsatsiki on vaan niiiin herkullista. Toimi täydellisesti lihapullien kanssa. Suussa sulivat fetapalat. Mies oli erittäin otettu tästä kreikkalaisesta päivällisestä.


Illalla oli koti viileni niin että miehen piti lämmittää takka..

..ja minun sytytellä kynttilöitä (pitää vielä fiilistellä kynttiloiden kanssa).

Mieheni tuunaamaan kaappiin löytyi täydellinen kahva. Sen löysi minulle minun uusi ystäväni! KIITOS!  Että voi ihminen voi olla onnellinen uudesta kahvastaan.
Täällä vielä hoidellaan pientä tylleröisen reppanaa joka potee jo toista päivää kuumetta. Ihanaa viikon alkua lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti