2. huhtikuuta 2017

Karkkimainen kalkkimaali

Tytön huone on jo pitkään kaivannut uudistusta, oikeastaan jo niin pitkään kun päätimme vaihtaa lasten huoneet pysyvästi yläkertaan (yli vuosi sitten). Tylleröisen huoneessa on vielä meidän vanhan makuuhuoneen tapetti. Huoneeseen on tarkoitus vaihtaa tapetti, maalata päätyseinät ja vaihtaa listat. 

Ajattelin aloittaa muutoksen hieman kevyemmällä urakalla, kalkkimaaluksella.Joulupukki toi tytön toiveesta Barbietalon. Kauhuksi kunnon berbietalot maksoivat 300€ hujakoilla ja näin sieluni silmin miten kaikki muoviosat hajoaisivat heti. Muistin nähneeni Ikealla liinavaatekaapin josta sain idean tehdä barbietalon. Väri oli harmillisesti vihreä. Aloin jo hieman tottua väriin mutta huoneen tulevaan muutokseen se ei kuitenkaan sopisi joten oli aika maalata se.
Olin jo pitkään halunnut kokeilla Jeanne d Are Living Vintage paint kalkkimaaleja. Todella moni oli niitä kehunut ja itsekkin halusin testata koska maalit ovat myrkyttömiä, vesiliukoisia ja lähes hajuttomia. Maalit noudattaa Euroopan standardia EN71-3 ja sopii näin myös lasten huonekalujen maalaamiseen ja allergikoille. Mikä parasta, maalaamista ennen ei tarvitse hioa. Pienten lasten kanssa pitää saada nopeasti aikaiseksi ja siksi nämä maalit sopivat minulle oikein hyvin.
Tytön huoneessa on iso vaaleanharmaa vaatekaappi ja lipasto sekä vanha hempeän vaalean roosan sävyinen pulpetti sekä valkoinen rautasänky. Ajattelin aluksi maalata nukkekodin harmaaksi mutta uuden tapetin inspiroimana valitsin sävyn: Dusty rose.

Purkissa maali näyttää vanhalle roosalla. Ihanan syötävä sävy.
Aloin sutimaan nukkekodin männynväristä kantta piiloon ja säikähdin värin ehkä jopa liiankin karkkimaista sävyä. Liinavaatekaappi on todella iso ja huone erittäin valoista joten väri tulee todella voimakkaasti esille.  Huone on todella tyttömäinen (ei kuitenkaan liian prinsessamainen) mutta nyt lipaston sävy hallitsee koko huonetta.

Maalista jää erittäin kaunis, mattamainen pinta. Maalattavapinta saadaan kalkkimaalilla näyttämään ajanpatinoituneelta. Kuvassa maalikerrosta on vasta yksi. Kalkkimaalilla kannattaa levittää siveltimellä aina todella ohut kerros ja maalata tarvittaessa toinen ohut kerros päälle. Maalaan kaapin vielä toistamiseen.

Inspiraaton tähän maalin sävyyn tosiaan sain tästä ihanasta kirsikkapuutapetista mikä tulee tytön huoneeseen. Tällä hetkellä kaappi näyttää makuuni liian hempeältä mutta tosiaan tulevaa tapettia vasten kaappi tulee näyttämään niin kivalta kun olen sen alkuun kuvitellutkin.

Kirsikkapuutapetin tummanharmaapohjaväri antaa kivasti kontrasti maalin sävylle.
 
                                                  


 * maalit ja vahat saatu yhteistyössä*

Vanha Vanto nettikaupasta saat nopeaa ja luotettavaa palvelua. 

Sain kolme pientä purkkia arvottavaksi ja ajattelin arpoa täällä blogin puolella kaksi purkkia ja Instagramin (wanharakkaus) puolella yhden purkin.  

Osallistua voit molemmissa sekä blogissa että instagramissa.

Arvonnan säännöt:

Instagamin puolella minua seuraavat voivat osallistua arvontaan kommentoimalla maalipurkkikuvien alle mistä sisustusprojektista haaveilet tällä hetkellä? Arvonta suoritetaan su 9.4 klo:15:00. Voittajat ilmoitan samaisena päivänä instan & blogin puolella: vanharakkaus.blogspot.com

Blogin puolella voit osallistua arvontaan olemalla jo kirjautuneena blogiini tai kirjautumalla blogini lukijaksi sekä kommentoimalla minkä sisustusprojektin haluiaisit seuraavaksi toteuttaa. Arvonta suoritetaan siis su 9.4 klo: 15:00.   

Maalipurkin lisäksi sujautan mukaan muutaman keväisen yllätyksen! onnea arvontaan!

Sanna 
12 kommenttia:

 1. Haluaisin toteuttaa seuraavaksi omakotitalon rakentamisen, jiten siinähän sitä sisustusprojektia olisi! Sanoisin, että kalkkimaalilla haluaisin maalata lasten puutuolit, jotka ovat jo käytössä kolhiintuneet. :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. mukana, ainahan sitä jottae maalattavaa löytyy!

  VastaaPoista
 4. Mökillä olisi vaatekaapin maalaus, harmaa olisi kiva marita.ahola@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Maalaisim eteisen peilikaapin tai keittiönpöydän :)

  VastaaPoista
 6. Parveke alkutekijöissään.
  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 7. Terassille jotain pientä ja somaa vois kehitellä ��

  VastaaPoista
 8. Meillä maali menisi tyttöjen huoneeseen suuniteltuun vanhaan puupulpettiin joka odottaa tällä hetkellä kellarissa uutta elämäänsä! ❤ -V.Y.-

  VastaaPoista
 9. Toteuttaisin ehdottomasti jonkun lukuisista projekteistani uuteen kämppään! -Janette

  VastaaPoista
 10. Tuunaisin jonkun vanhan huonekkaluni uuteen kukoistukseen��-Mari-

  VastaaPoista
 11. Tuunaisin jonkun vanhan huonekkaluni uuteen kukoistukseen-Mari-

  VastaaPoista