8. toukokuuta 2016

Vierailua Puttipajalla

Sisustuskirjailija Ilona Pietiläinen pyysi minua viime perjantaina muutaman muun bloggaajan kanssa tutustumaan Vaajakosken Naissaaressa olevaan Wanhaan Pajaan: Puttipajaan. Lähdin innolla mukaan koska pidän kovasti heidän laadukaista, käsintehdyistä kynttilöistä. Puttipajan kynttilöitä on tullut hankittua kotiin jo 10 vuoden ajan asuessamme Keski-Suomessa. Puttipajalla löytyy myös kynttilöiden lisäksi kattava sisustusvalikoima. 

Tunnelmallinen Puttipaja sijaitsee Jyväskylän Vaajakoskella, Naissaaressa wanhassa tehdasmiljöössä. Puttipajan Historiaan pääset tustusmaan tästä

Ihan ensimmäisenä pääsimme bloggareiden kanssa ihailemaan Ilonan  ja Annan sisustamaa vinttiä (Puttipajan yläkerrassa) joka toimii nyt kauniina tilana historiallisessa tehdasrakennuksessa.

Tila toimi ennen varastona mutta Anna (yksi Puttipajan omistajista) haaveili josko tilan saisi hyötykäyttöön. Anna pyysi apua tilan kohentamiseen Ilonalta joka kirjoittaa sisustuskirjoja. Ilonalla on vankka ammattitaito taikoa erilaisista tiloista upeita kokonaisuuksia.

Tunnelman kruunaavat tietenkin Puttipajan omat kynttilät.


Pidin kovasti näistä kynttilöistä jotka päästävät valon kauniisti kynttilän yläosasta.

Vintiltä on soma näkymä Puttipajan myymälään.


Ilona & Anna olivat loihtineet meille maukkaan iltapalan.


Jos minulla olisi tälläinen katosta roikkuva kynttelikkö niin ostaisin ehdottomasti tälläiset massiiviset kruunuputtikynttilät. Kruunuputtikynttilöiden paloaika on jopa 34h!


Napostelun jälkeen suuntasimme alakertaan askartelemaan kesäisiä kransseja. Erilaisia kranssitekniikoita meille esitteli taitava Jonna.


Itsellä oli työpäivän jälkeen sormet ihan solmussa eikä sitomisesta tuntunut tulla mitään..

Kranssi duunailun jälkeen pääsimme mielenkiintoisen homman pariin. Pääsimme nimittäin värjäämään kynttilöitä.


Anna opastaa kuinka kynttilöitä värjätään isoissa kattiloissa..

..erittäin tärkeää onnistuneen värjäyksen tuloksen saamiseksi on oikea ravistustekniikka. Jos tekniikka ei ole oikea tulee väistämättä valumia.

Vaikka kynttilöiden värjääminen voi vaikuttaa helpolta puuhalta niin sitä se ei ollut. Varsinkin nämä sydän kynttilät olivat yllättävän raskaita (tuntui että kynttilä luisuusormien välistä & tipahtaa kesken upotuksen). Nyt vasta tajuaa kuinka käsityötä kynttilöisen valmistus oikeasti onkaan. Jos tulee valumia niin kynttilät päätyvät oitis 2 laaduksi.

Minun sydänkynttiläni oli todellakin 2 laatua mutta pallokynttilöistä tuli onneksi priimalaatua!
Puttipajasta löytyy myös paikallisten yrittäjien töitä. Kannattaa myös tutustua niihin. Kivoja puujuttuja lapsille.

Kynttilöiden lisäksi Puttipajassa on paljon erilaisia sisustustavaroita. Silmääni pisti ikkunoiden luona roikkuvat kattolamput. Olisin voinut kotiuttaa ne kaikki, ihan rouheita olivat.

Paljon raikkaita värejä..

Ihania hyllyjä!

Tälläiselle "väriallergiselle" paljon kivoja juttuja.


Myös paljon värikkäitä kynttilöitä.

Romanttiselle sisustajalle.
Anna oli kerännyt meille kaikille kassiin suloisa kotiinviemisiä. Vaikka olenkin aika väriallerginen mitä sisustukseen tulee niin olen todella innoissani värikkäistä kynttilöistä ja onhan nyt kesä! Oikeassa yläkulmassa on tuoksukynttilä, vadelmasooda. Meillä ei voi polttaa tuoksukynttilöitä koska mies on niille erittäin "allerginen". En myöskään itse ole välittänyt niiden voimakkaasta tuoksusta. Aika moni liike myy voimakkaan tuoksuisia kynttilöitä. Puttipajan tuoksukynttilöissä parafiiniseoksessa käytetään vain 0,5 %:sta tuoksuöljyä. Tuoksu ei ole näin liian voimakas. Jopa mies näytti vihreää valoa tällä Puttipajan vadelmasooda kynttilälle.

Kummasti piristää nämä pastellisen sävyiset kynttilät. Ei kannata unohtaa että kesälläkin voi polttaa kynttilöitä. Kaikissa grillikekkereissä oivat tunnelman luojat, sateisina kesäiltoina ja loistavia mökkituliaisia (varmasti päätyvät käyttöön)!  


Mukaan reissulta lähti tämä lasikupu ihanuus. Lampulle on jo paikka, kunhan syksyllä taas jaksaa tapetoida erään tilan, pääsee lamppu oikeuksiinsa. Nyt kuitenkin nautitaan ulkohommista ja laitellaan siellä paikkoja kuntoon.
Käykäähän ehdottomasti tutustumassa Puttipajan valikoimaan Vaajakosken naissaaressa. Jos paikka on liian kaukana tuotteita voi tilata tästä

Nautitaan joka päivä aurinkoisista keleistä, kesä on nyt! 

Sanna

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana lasikupu -lamppu! Ja ilta näyttää olleen aika hauska, itsekin haluaisin kokeilla kynttilöiden värjäystä! Näytti niin mukavalta. :)

    VastaaPoista
  2. Pian teillä oma koti ja pääset ostelemaan kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista