21. helmikuuta 2016

keittiön suunnittelua & laminaattien maalausta

Tasan neljä viikkoa on kulunut "jalkapallo-onnettomuudesta". Nyrjäytin hyökätessä todella pahasti nivelsiteeni. Jalka ei ole vieläkään ihan kunnossa mutta onneksi kävelemmään pystyy. Aamuisin kipeä ja jäykkä mutta onneksi pääsen tiistaina kokeilemaan työntekoa. On se vaan niin että kyllä tämä likka tarvitsee rutiineita arkeensa. Nyt voi sanoa että tuli kyllä levättyä kunnolla. 

Lepäämisen lisäksi sitä kerkesi taas haaveilemaan kaikesta kivasta. Kotiin. Tulevana kesänä olemme asuneet tässä talossa viisi vuotta ja siitä lähtien olen salaa haaveillut uudesta keittiöstä. Keittiömme on 16 vuotta vanha, valkoinen ja palvellut meitä hyvin. Eikös se mene niin että jos mies saa uuden auton niin nainen saan keittiön, hih. Hyvä diili. Palatakseni vielä keittiöön. Moni pääsee monesti keittiöremontissa helpolla ja edullisesti vaihtamalla runkoihin uudet kaapinovet. Meillä vain kaappien ovien vaihtamisessa ei olisi ollut mitään järkeä koska Ikean ovet eivät niihin täsmää sekä tämän hetkiset kaapit ovat ihan liian korkeat minulle. Minulle oli jo alusta asti selvää että meille tulisi keittiö ikeasta. Olen kuullut paljon hyvää Ikean keittiöistä sekä tietenkin hinta ratkaisi. Huomenna päästään miehen kanssa suunnittelemaan uutta keittiötä, sitä päivää on odotettu! jippii.

Tässä vähän inspiraatiokuvia miltä meidän keittiö voisi näyttää. Yläkaapittomuus on ehdoton mikä tulee toteutumaan. Molemmat halutaan keittiöltä avaruttaa ja sitä tulee rutkasti kun poistamme yläkaapistot. Monesti niihin tulee kerättyä turhaa tavaraa ja tällä hetkellä kaapit ovat olleet ihan liian korkeat minulle että jakkaralla on noustu melkein joka hyllylle.

Pienellä budjetilla koitetaan mennä. Siksipä on todella tärkeää että menemme suunnittelemaan keittiötä Ikean ammattilaisten kanssa. Työtasot laitetaan varmaankin puusta. Toki puutasot maksavat hieman laminaattia enemmän mutta jos talossa ei ole puulattioita niin keittiöön voi hieman panostaa. Keittiön olisi tarkoitus näyttää avaralta, vanhan ajan tyyliin sopivalta (ei kylläkään liian maalaisromanttiselta) ja ennen kaikkea toimivalta.

Syksyllä irroitettiin jo kulmakaappi ja sen tilalle tulivat hyllyt joissa säilytetään mukit ja juomalasit..

Allasta odotan varmaan kaikkein eniten tai sen alla olevaa roskiskaappia jossa on vetolaatikot. Keittiöön on tarkoitus tulla "paljon" vetolaatikoita mistä on näppärä ottaa lautaset, pannut, kattilat ysm..Miehen tekemään Skafferiin eli ruokakomeron oven taakse jäävät näppärästi kaikki kuivatavarat.

Tällä hetkellä kaipaan kotiin paljon viherkasveja. Kai se kielii paljon kevään odotuksesta. Yllä olevat kuvat on lainattu Jeanne D Living- lehdistä.

Tämä ihana lautatapettikin saadaan mahdutettua keittiöön. Ystäväni löysi sen minulle.

Tällä hetkellä koti on aika kaaoksessa..keittiön lisäksi ajattelimme pöyräyttä kaikki huoneet päikseen. Lasten huoneet muuttuvat yläkertaan ja meidän makuuhuone sekä työhuone muuttavat alas.

Meidän yläkerran makuuhuoneeseen muuttaa tylleröinen 3 vee. Tyttö saa nyt tällä kertaa isomman huoneen (syystä että naisilla on enemmän rompetta). Innostuin maalaamaan myös isomman huoneen laminaattilattian Colorian Akva maalilla. Colorian maali on kyllä ihan huippulaatua ja ollaan oltu sen kestävyyteen tyytyväisiä.

Tässä lattia maalattuna mutta on vielä  ilman listoja. Lattialastat tulevat olemaan paksut.

Huone keskeltä kuvattuna ilman maalia..


Maalauksen jälkeen..pahoittelen että kuvien laatua on huno koska ei ollut tarpeeksi valoa.


Huoneen oikea kulma ilman maalia.

Maalattuna mutta ilman listoja. Kovasti tykätään tästä muutoksesta ja maalin sävy on nappivalinta.
Tytön huoneeseen tulee molemmille sivuseinille tämä Tapettitalon Kirsikkapuu perinnetapetti. Tumma pohja antaa kivasti syvyyttä ja kotrastia muuten niin vaalealle huoneelle.  Oi ja voi, tuskin maltan odottaa että huoneet saadaan valmiiksi. Ei kuitenkaan oteta paineita näistä eikä keittiöstä, tehdään kun keretään ja huvittaa.

Tylleröisen kanssa uskaltauduttiin eilen lenkkeilemään naapuriin. Heta vauva oli ensimmäistä kertaa joulupukin tuomissa rattaissa. Kiitos vaan kovasti anopilleni.
Mukavaa alkavaa viikkoa! Huomenna aamusta lähden  viettämään  laatuaikaa ystäväni kanssa ja sitten miehen kanssa suunnittelemaan keittiötä.

Sanna

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Nätti tuo maalattu laminaatti :)
  Onko pysynyt hyvin? Suunnittelen samaa meidän tummalle laminaatille.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo lautatapetti! Mistä sellaista löytyy?

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista