9. elokuuta 2015

Tyttöjen reissu

Työt aloitettu mutta pehmeällä laskulla, kaksi työpäivää ja kolme koulutuspäivää. Oikeastaan työhön paluu ei tuntunut raskaaltaa (vaikka hieman sitä jännitin) koska kesäloma oli onnistunut. Lapset olivat ensimmäisen viikon hoidossa ja poika sai "syksyn" ensimmäisen pöpön. 
Mies jäi hoitamaan poikaa ja me tytöt suuntasimme eilen ihanaan Kartanoon jonka pihapiiristä löytyi Wanha talo jota aloitettiin rakentamaan 1700-luvulla. Wanha rakennus toimii nykyään museona jossa tytön kanssa saatiin kuunnella talon vanhaa historiaa. Oppaanamme oli Kaisa (lähemmeäs 90 vuotias) virkeä nainen joka myös kutsui meidät tilalle.
 Museotalo oli täynnä mitä häkellyttävimpiä tavaroita, huonekaluja, kirjoja, työkaluja. Sain ottaa museosta kuvia mutta tietenkään en voi niitä tänne ladata. Museon vieressä oli Kartano jossa asui nelihenkinen perhe. Talon pariskunta palauttaa Kartanoa takaisin 1800- luvulle. Tilalla oli myös eläimiä joita tylleröinen ihasteli mielellään. 

Kartonon laidalla oli Alpakkoja, vuohia ja ankkoa. Tytön mielestä ankat olivat suloisimpia ja niille heiteltiin kovasti pieniä leivänpalasia.

Kartanokierroksen jälkeen piipahdimme kodin lähellä sijaitsevalla kirpparilla. Ihan harmittaa ettei kirpparilla ole tullut käytyä ainakaan 1,5 vuoteen. Taas ns. niitä kuulusia lauseita: Liian lähellä niin ei tule käytyä!

Löysin pienen vanhan avaimen (rrrrrakastan vanhoja avaimia). IB Laurensenin ihanan kynttilänjalan sekä ruostuneen jakoavaimen. Kaikki nämä ostokset yhteensä alle 6€, ei voi olla kun tyytyväinen. Kumpa itsekkin saisi aikaiseksi kirppispöydän varaamisen.

Jakoavain pääsi paraatipaikalle muiden vahojen tavaroiden sekä hääkuvan kanssa.


Nautitaan kesästä ja auringosta!

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti