31. elokuuta 2015

Keittiön nurkkauksen uusi ilme!

Hyvästit ihanalle elokuulle ja tervetuloa syyskuu. Vaikka pimeys tietylla tavalla kauhistuttaakin (valoisan ajan olen töissä) niin nautin kovasti hämäristä illoista sekä takkatulen loisteesta, kynttilöistä ja lyhdyistä. Ilma on lämmin mutta samalla raikas. En jaksa uskoa että syksystä tulisi kovin sateinen koska alkukesähän oli pelkkää sadetta. Varauduin syksyn harmauteen teettämällä keittiöön pienen remontin joka varmasti piristää koko pimeän syksyn yli.

Todella pitkän aikaa olen haaveillut keittiön pienestä pintaremontista ja nyt vihdoin sain sen toteutettua. Halusin keittiön "pimeään" nurkkaukseen hieman valoa ja avaruutta mutta samalla jotain ryhtiä isolle ikkunaseinustalle. Remontoitavan nurkan seinä oli valkoinen mutta ryhditin sitä Regin maalilla (hinta-laatusude) joka sävytettiin Tikkurilan sävyyn 1331, harmaa.

Maalin sävy muistuttaa kovasti betonin sävyä ja siksi se viehättikin minua kovasti.

Vanha valkoinen, kulahtanut maali sai uuden ryhdikkäämmän ilmeen.

Clasulta kävin hankkimassa sähkötarvikkeita mm. tämän mustan pistorasian. Vaikka asummekin 15 vuotta vanhassa talossa haluan muuttaa sitä vanhemman näköiseksi. Hassua että moni luulee taloa oikeasti vanhaksi taloksi. Clasun pistokkeet sopivat täydellisesti vanhan ajan henkeen. Sain muuten todella hyvää palvelua Jyväskylän Clas Ohlsonilta. Siellä ei naurettu naiselle joka tuli ostamaan sähkötarvikkeita tietämättä niistä juuri mitään.

Nurkkaus purettuna..

Nurkkauksesta lähti lasivitriini ja korkea kaappi. Vitriinit ovat kauniita mutta eivät ehkä minun ikäluokan juttuja. Vitriini ei toiminut meillä lapsiperheen näkökulmasta. Hankala ihan käytännössä. Muutenkin tuollaisiin kaappeihin tulee hamstrattua ihan liikaa kaikenlaista astiaa.

Vaikka maalasin ikkunaseinän harmaalla sen ennen ollessa valkoinen tilantuntu keittiössä on käsin kosketeltavissa. Nurkka on avara ja käytännöllinen. Nyt jopa pidän tiskikoneen tyhjentämisestä! Vain kattolista uupuu. Ilme muuttuu senkin jälkeen huomattavasti.

Pidän myös kovasti mustista pistorasioista. Musta tuo kivasti pientä rouheutta muuten  niin valko-harmaaseen sisustukseen. Musta on ollut aina ehdoton ei varsinkin alakerran sisustusvärinä (yläkerrassa ripaus) niin nyt olen tuomassa sitä ripauksen keittiöön. Enimmäkseen pieninä sisustus juttuina..

..kuten tämä kaunis kahvipussi mikä lähti mukaan Sokokselta. Kannattaa käydä kurkkaamassa Sokoksen sisustus uutuuksia kuten esim House Docktor. Kyseistä merkkiä voin kuvitella yhdistäväni vanhaan rouheaan tyylliin.

Myös alakerran WC sai tarpeellisen pistorasian. WC on ollut pari vuotta ilman hyödyllistä pistoketta. Poistimme edellisten asukkaiden peilikaapin ja ostimme tilalle ison peilin ja näin ollen vanha pistoke jäi seinän taakse. Haaveilin tänne myös wanhan ajan näköistä (posliinista) pistoketta ja tilasen sen Domus Classica- nettikaupasta. Tuote täytti odotukset ja tilaus oli todella nopeaa. Nettikauppa erottui pienellä mutta kivalla tavalla. Lähetys oli tietenkin pakattu kauniiseen ruskeeseen paperikassiin ja paketin mukana tuli muutama karkki! Pieni juttu heille mutta iso juttu asiakkaille. Suosittelen lämpimästi Domus Classicaa jos pidät perinnerakentamisesta. (ei yhteistyöpostaus).


Tämä remppa ei olisi onnistunut ilman ammattitaitoista ja luotettavaa työmiestä. Jos sinä kaipaat Äänekosken seudulla sähkömiestä niin elä epäröi ottaa yhteyttä. Kiitos vielä kovasti Janille onnistuneesta työstä!

Nyt haaveilemaan seuraavista projekteista. Ei vaiskaan, mutta haaveitahan aina pittä olla, eikö totta!?

Toivottelee, 

Sanna

3 kommenttia: