Kreikkalaiset lihapullat:
Ainekset:
(4 annosta)
500g sianjauhelihaa
1 dl jauhoja
1 ½-2dl lihalientä
1 kananmuna
1 hienonnettu sipuli
2 dl fetajuustokuutioita
1 dl hienoksi hakattuja oliiveja
2 tl oreganoa
suolaa & pippuria
rasvaa paistamiseen
Valmistus:
Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi feta. Lisää Feta viimeksi. Anna jauhelihataikinan seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Muotoile lihapullat ruokalusikalla ja paista ne paitinpannulla. Paista 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta.
Tarjoile uunissa paistettujen pienten perunoiden, tomaattia-feta-oliivisalatin ja tsatsikin kera.
Tsatsiki:
(4 annosta)
Ainekset:
1 kurkku
1tl suolaa
4 dl kreikkalaista maustamatonta jugurttia
3 valkosipulinkynttä
1 tl tuorepuristettua sitruunamehua
Valmistus:
Kuori kurkku ha raasta kurkku raastinraudalla. Laita kurkku kulhoon ja ripottele päälle suola. Anna kurkun vetäytyä noin 10 minuutin ajan. Purista ylimääräinen neste pois. Mausta jugurtti puristetuilla valkosipulinkynsillä ja sitruunamehulla. Sekoita jugurtti ja kurkku keskenään.
Nam..tsatsiki on vaan niiiin herkullista. Toimi täydellisesti lihapullien kanssa. Suussa sulivat fetapalat. Mies oli erittäin otettu tästä kreikkalaisesta päivällisestä. |
Illalla oli koti viileni niin että miehen piti lämmittää takka.. |
..ja minun sytytellä kynttilöitä (pitää vielä fiilistellä kynttiloiden kanssa). |
Mieheni tuunaamaan kaappiin löytyi täydellinen kahva. Sen löysi minulle minun uusi ystäväni! KIITOS! Että voi ihminen voi olla onnellinen uudesta kahvastaan. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti