12. tammikuuta 2018

Talven touhuiluja & tapettihaaveiluja

Ihanaa kun tammikuu vihdoin koitti! Olen ehdottomasti tammikuun tyttö. Pidän raikkaista keleistä. Yleensä tammikuussa pakkanen paukkuu, on lunta ja aurinkokin alkaa pilkistää. Synttäreitä vietän aina tammikuun alkupuolella ja varmaan siksi nautin kovasti talvisista keleistä. Parempaa synttärilahjaa en olisi voinut toivoa kun auringon valo ja sen sain.

Syksyllä ja alkutalvella on ollut niin pimeää ja synkkää ettei ole huvittanut sisustella juuri ollenkaan. Huomaa että kevät on tulossa kun mielessä muhii kaikkia pieni sisustusjuttuja. Joku voi miettiä että miten jaksan aina miettiä kotijuttuja mutta se on vaan minulle tärkeää. Kotona ollaan paljon töiden ohella. Koti on se paikka missä voi levätä ja nauttia työn vastapainoksi. Kodin oltava paikka missä on harmooninen tunnelma. Ollaan asuttu tässä kodissa 6,5 vuotta ja tätä on laitettu hartaudella hitaasti. Parasta on miettiä rauhassa sisustusratkaisuja että ne olisivat mahdollisimman kestäviä ja ajattomia.

Marraskuun lopulla miehen kanssa tuli yhteistä taivalta 20 vuotta ja lähdimme Tampereelle viettämään hieman parisuhdeaikaa. Olin aina halunnut piipahtaa Tallipihalla. Nyt siihen tuli mahdollisuus ja päästiin ihanilemaan näitä vanhoja taloihanuuksia. Tästä suloisesta tallimiehen puodista tarttui mukaan ulkosaunalle taottu hiilihanko.

Meillä juhlitaan aina itsenäisyyspäivänä. Itsenäisyys on todella tärkeä asia. Meillä ei olisi kaikkea tätä ympärillä olevaa jos emme olisi itsenäisiä. Samoin pojan nimipäivät osuvat itsenäisyyspäivälle ja siinäkin on juhlanaihetta.
Olemme pitkään mietitty että järkättäisiin ystävien kanssa jokin kiva pieni matka. Porvoo houkutteli meitä ennen Joulua. Porvoo on kyllä mitä mahtavin paikka päästä Joulufiikseen. Harmi kylläkin että vielä tuolloin ei ollut satanut yhtään lunta.


Porvoossa on kadut täynnä toinen toistaan hurmaavimpia puutaloja. Ihailtiin kovasti ikkunoiden esillepanoja ja kauppojen notkuvia hyllyjä. Mukaan tarttui kahvia, pieniä sisustsujuttuja, herkkuja & leluja.


Ostosten lomassa nautittiin kiireettömyydestä nautiskellen lämpimiä juomia..Joulukotia tuli laitettua hillitysti. Valko-vihreä teemalla mentiin ja ripaus punaista tuli Mailegin Nisse-tontuista sekä possuista.

Ympäri kotia oli ripoteltuna valoisia, harmaita ja mustia joulutähtiä. Lumenen joulukalenteri oli kyllä ihana piristys. Lapsetkin olivat innoissaan kun äiti availi myös aamuisin luukkuuja.

Nämä kivat peurat löysin jouluksi Tigerista.

Joulun alla oli töissä todella hektistä ja olo olikin sen mukainen. Onneksi lähdimme lapsuusmaisemiin ja saimme siellä levätä täysin.

Lapset ovat vielä pieniä ja halusimme ehdottomasti Jouluksi pukin vierailemaan. Ekaluokkalainen ei enää pukkiin uskokkaan mutta pukki toi kaikille oman jännityksen.


Nyt tammikuussa kelit ovat suosineet vapaapäivinäkin, tuulettomia pakkaspäiviä. Miehen potiessa flunssaa olimme lasten kanssa luistelemassa useana päivänä peräkkäin. Voi tätä pientä tyttöä joka oli niin innoissaan kun sai pukea veljen pieneksi jääneet jääkiekkovarusteet päälle. Hurjaa kuinka nopesti lapset kehittyvät jäällä.

Kevät tulee jo, haistan sen. Tapettitehtaan valikoimissa on paljon ihania tapetteja mitä voisin kotiuttaa. Meidän ison eteisen seinämaali on kulahtanut ja se kaipaisi yhdelle seinälle tapetin antamaan raikkautta ja valoa.

Tapettitehtaan valikoimassa on kaunis BIEDERMEIER 68986. Tapetti on kaunis luonnossa ja olisi hyvä valinta eteiseen. Tarpeeksi vaalea mutta silti hieman väriä että vanha peilipiironki erottuu seinästä.


Makuhuoneeseen joskus voisi laittaa vaaleanharmaan Wiener-Jugent 69680 tapetin. Kivan hillitty kuvio.

Tapettien sävyt ovat luonnossa paljon pehmeämpiä kuin kuvissa. Jos miettii tapetoimista kannattaa tilata muutaman näytepalanen. Paloista saa varman kuvan sävyistä. Tämä hempeän vaalenapunainen Hyasintti 68738 tapetti sopisi kodinhoitohuoneen peräseinälle antamaan kontrastia.
Jospa jotain pieniä sisustushaaveita saisi kevään korvalla toteutettua. Sisustus on vaan kiva harrastus mikä saa ajatukset pois arjen kiireistä.

Mennään hurjaa vauhtia kohti kevättä, eikö olekkin ihanaa.

Blogiarvonnassa Lumenen ihanat tuotteet voitti: Hilda Hissu: Saunominen :) Hildalle lähti paketti joulukuun alussa. Onnea vielä!

Keväämmällä uutta arvontaa.

Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti